Breuss Massage

De Breuss- massage is een fijngevoelige, energetische rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

 

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

 

Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf massage en kwam erachter dat deze massage heel goed afgesteld is op de Dorn-therapie  en je de 2 behandelingen goed kunt combineren.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat e van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op latere leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Soms kunnen tussenwervelschijven hun goede eigenschappen verliezen, maar deze kunnen  gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren. Bij botontkalking of pijn moet de massage heel voorzichtig gedaan worden, want de massage mag niet pijnlijk zijn.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. Ook kan de Breuss-massage na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. Tevens kan je de Breuss-massage zo vaak als je wilt herhalen.

In de praktijk blijkt dat bij spanningsklachten, zoals een burn-out het hele lichaam nogal heftig kan reageren, maar dat de spanning zichtbaar afneemt. Ook helpt de massage verlichtend bij menstruatie pijn.

De massage wordt met de handen gegeven om de rug meer te strekken en de veerkracht van de tussenwervelschijven te stimuleren.

 

Na de massage wordt de wervelkolom afgedekt met zijde papier en een badhanddoek.

Zijdepapier houdt de warmte vast op het lichaam en wordt benut om de speciale olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren. 

Daarna even rust en genieten van de ontspanning.

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels, dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

 

Bij zwangerschap en overige contra-indicaties wordt deze massage niet uitgevoerd.