Dorn-Therapie

Een milde/zachte manipulatie techniek voor de correctie van heupen, wervels, armen en benen volgens de Dorn-methode. Ideaal voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat met vastzittende botten en wervels.

 

De Dorn-methode komt uit Duitsland en wordt daar inmiddels wijdverbreid en als bewezen behandelmethode toegepast door o.a. artsen, therapeuten en z.g.n. Heilpraktikers. In tegenstelling tot andere therapieën waarbij het te korte been kunstmatig langer wordt gemaakt d.m.v. inleg zooltjes e.d., wordt met de Dorn methode het te lange been teruggezet op de juiste plaats, mits het been lengte verschil niet een anatomische oorzaak heeft.

 

De Dorn Methode is een zeer milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige en rustige manier op hun plaats teruggezet. Dit gebeurt altijd terwijl u een beweging maakt. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. De verhoging onder de schoen is na behandeling vaak niet meer nodig.

 

Deze behandeling is heel goed te combineren met een Breuss Massage.

 

Klik hier voor meer informatie over de Dorn massage.