Low Level laser Therapie

 

Hoe werkt lasertherapie?

Low Level Laser Therapie (ook wel Low Intensity Laser Therapie) stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen.  Om precies te zijn: Het laserlicht stimuleert de energie producerende delen van de cel, de mitochondria geheten, om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. De 'batterij' van de cellen krijgt als het ware een kick om weer normaal te functioneren.

Dit is een baanbrekende manier van genezing en anders dan we in de reguliere westerse geneeskunde gewend zijn. Deze geneeskunde behandelt klachten door lichaamscellen in optimale staat te herstellen. De laser behandelmethode is hierdoor zowel holistisch als zeer nauwkeurig. Omdat Low Level Laserlicht centimeters diep doordringt in de lichaamscellen, beïnvloedt het door stimulatie op celniveau het weefsel, de spieren, pezen en gewrichten. Lasertherapie is aldus in te zetten bij tal van gezondheidsproblemen en klachten.

Lasertherapie stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Eén van de belangrijkste processen welke plaatsvindt is onder andere de toename van de energierijke stof ATP in de lichaamscellen. Deze stof zorgt voor de energie in alle cellen en ook in de spiercellen. Hoe meer ATP in een cel beschikbaar is, hoe meer energie een cel heeft en hoe groter het herstel.  

Verder verbetert lasertherapie de doorbloeding, stimuleert het lymfesysteem (waardoor afvalstoffen beter uitgescheiden worden), vermindert de zwelling bij ontstekingen, stimuleert de aanmaak van endorfine's (lichaamseigen pijnstillers), versterkt het afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Ook heeft laserlicht invloed op de aanmaak van nieuw bindweefsel, herstelt het de spieren en werkt het zenuwherstellend.

 

 


Met lasertherapie kunt u een groot scala aan klachten behandelen. De meeste onderstaande klachten zijn opgenomen in placebo gecontroleerde onderzoeken.

 

 

Laser in de praktijk

 

Een therapie bestaat over het algemeen uit een serie behandelingen 4, 6, of 8 en soms bij langdurige chronische pijn meerdere behandelingen. Deze behandelingen die duren een aantal weken achter elkaar en vinden meestal enkele keren per week plaats. Elke sessie duurt ongeveer een half uur, maar er zijn variaties van slechts een paar seconden tot anderhalf uur, afhankelijk van het soort klacht en de grootte van het te behandelen gebied. Soms moeten er vervolgbehandelingen plaatsvinden, afhankelijk van de resultaten. Lasertherapie heeft een snelle werking: Al na een aantal behandelingen zou verbetering moeten plaatsvinden.

 


Anti-oxidanten beschermen ons. Ze neutraliseren schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam. UV licht, ziekten, infecties, vermoeidheid, sigarettenrook en stress. Onder deze omstandigheden kan het vrije radicalen niveau in het lichaam flink oplopen, waardoor lasertherapie in effectiviteit kan achteruitgaan. Het is dus zaak om de klacht(en) zowel door directe stimulans van buitenaf met laserlicht te behandelen, alsmede door herstel te bevorderen van binnenuit. En dit kan door hoge doseringen anti-oxidanten, mineralen en vitaminen te combineren met de LLLT.