Openingstijden

Massage Franciska is tijdelijk gesloten. Franciska is aan het herstellen van borst kanker. Zij hoopt eind dit jaar weer bezig te zijn in haar praktijk. Al zal dit in een nieuw jasje zitten.

 


Ik had een klant op de tafel die ik ken vanuit mijn “vorige leven”. De klant vond het lastig zich bloot te geven aan me. En terwijl ik hem masseerde, moest ik denk aan al de excuses die klanten hebben als ze zich uitkleden of bij me op de bank liggen: Ik heb mijn benen niet geschoren, mijn ondergoed, mijn dikke billen….

Maar weet je wat het is: ik geef er niets om….
-Ik geef niet om je lichaamsbeharing. Als ik aan het werk ben, voel ik alleen het weefsel dat je bewegingsvrijheid beperkt. Lichaamshaar doet dat niet. Als een klant meer beharing heeft, gebruik ik wat meer olie. 
- Ik geef niet om je ondergoed. Het maakt mij niet uit dat je BH en onderbroek niet matchen. Of dat je een gat in je onderbroek hebt. Het is wel handig dat je een BH draagt die ik los kan maken aan de achterkant. En een onderbroek waarbij ik makkelijk je billen vrij kan maken.
- Ik geef niets om je billen. Weet je dat heel veel lage rugklachten en ischiasachtige klachten uit je billen vandaan komen? Het maakt mij niet uit hoe dik ze zijn of dat er putjes in zitten. Ik kijk alleen naar je bilspieren. Want als je de bilspieren goed aanpakt, zijn veel van je klachten verholpen….

Ik kan je niet helpen met je zelfbeeld. Dat moet je zelf doen… Ik kan je wel laten zien hoe ik jouw lichaam zie. Ik geef niet om hoe je lichaam eruit ziet, wel om welke pijn je belemmert. Mijn praktijk is een veilige plek waar ik je ook niet veroordeel. Een plek waar jij gewoon jij mag zijn.

Maar weet je waar ik wel om geef? Eén ding: Dat ben JIJ!